UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Міноборони Британії стався другий витік інформації. Цього разу "злили" дані афганців, які просять притулку

Перед потерпілими вже вибачилися та запропонували додаткову підтримку. 

У Британії зафіксували вже другий витік даних з Міноборони, який ставить під загрозу усіх афганців, які хочуть залишити Афганістан та переїхати жити в Королівство. Про це повідомляє ВВС. 

Зараз ведеться розслідування цього інциденту. Зазначається, що хтось з працівників Міноборони поширив листа з інформацією, де були відомості, а саме адреси електронних пошт (їх, до слова, можна було приховати з допомогою окремої функції) та деякі імена, які стосувалися 55 громадян Афганістану, що можуть мати можливість виїхати жити в Британію. 

У листі йшлося про те, що посадовці, які займаються питаннями переселення, не могли зв'язати з вказаними людьми, тому їх просили оновити свої контакти. 

Після інциденту Міноборони вибачилося за таку халатність, а афганцям, відомості яких було опубліковано, запропонували додаткову підтримку. 

День перед цим в Міноборони також стався витік інформації - "злили" дані 250 афганських перекладачів, які працювали на збройні сили Британії. 

Читайте також: Захоплення талібами Афганістану змінить Близький Схід — The Guardian

Відтоді, як таліби захопили владу в Афганістані, Велика Британія змогла евакуювати звідти вже 17 тисяч людей. Проте досі в країні залишаються деякі британські працівники, через що уряд жорстко критикують та звинувачують в провальній операції з евакуації.