UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Латвії пропонують посилити ППО країнам НАТО, які межують з Україною

Російська агресія змушує задуматись їх про ефективніший захист.

Країнам НАТО, які мають спільний кордон із Україною, слід подумати про посилення протиповітряної оборони, заявив міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевичс.

Як пише Delfi, коментуючи нещодавній інцидент, коли на території Польщі впала ракета, внаслідок чого загинули люди, Рінкевичс сказав, що розслідування цього випадку продовжується і нової інформації немає. Однак якщо б не було російського вторгнення в Україну, то не було б і цього інциденту.

Керівник МЗС Латвії зазначив, що це підтвердження того, що країнам НАТО, що особливо тим, які межують з Україною, слід задуматися про додаткову протиповітряну оборону. Зокрема уряд уже передбачив виділення на це додаткових коштів.

Читайте також: Російські бомбардувальники здійснили небезпечний маневр поблизу підрозділу НАТО біля берегів Польщі

Внаслідок падіння ракети у селі Пшеводув Люблінського воєводства неподалік від польсько-українського кордону 15 листопада загинуло двоє людей. Наразі триває слідство, яке має встановити, чия це була ракета - російська, яка мала на меті атакувати західну Україну, але промазала, або ракета української ППО, яка намагалася збити російську ракету. У будь-якому випадку відповідальність за трагедію і Польща, і інші західні країни покладають на Росію, бо цієї ситуації не трапилося б, якби РФ не розв’язала війну.

Як після вибухів в Польщі розвиватимуться відносини Києва та Варшави? Чи вплине інцидент на надання Заходом Україні зброї, зокрема й засобів ППО? Відповіді на ці питання — у статті Володимира Кравченка "Тривожний сигнал: що робити Україні після падіння ракети в Польщі".