UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ЄС продають фальшиві довідки про коронавірус - Європол

Європол викрив вже три групи шахраїв.

Європол виявив факти продажу підроблених сертифікатів про відсутність коронавірусу у пасажирів. Як повідомили в прес-службі Європолу 1 лютого, випадки поширення таких підроблених сертифікатів були виявлені в аеропорту Шарля де Голля в Парижі, у Великій Британії шахраї продавали підроблені довідки про коронавірус за 100 фунтів стерлінгів. Також в Іспанії був затриманий шахрай, який за 40 євро продавав довідки і документи.

"Європол отримав додаткову інформацію про можливе використання мобільного застосунку організованою злочинною групою Rathkeale Rovers, яке дозволяє членам організованої злочинної групи вручну фальсифікувати результати тестів. Завдяки поширеним доступним технологічним засобам у вигляді високоякісних принтерів і різного програмного забезпечення шахраї можуть створювати високоякісні підроблені документи", - попереджає Європол.

Раніше повідомлялося про те, що розробник антикоронавірусної вакцини Moderna Inc. постраждав від хакерських атак. Також зафіксовані випадки продажу нелегальних вакцин від коронавірусу.