UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ЄС попередили Ілона Маска про заборону путінської пропаганди у Twitter

Вразі невиконання європейських законодавчих норм, компанії загрожують значні штрафи.

Після придбання соціальної мережі Twitter, Ілон Маск заходився впроваджувати зміни, зокрема оголосив «амністію» заблокованих акаунтів, відмовився від боротьби з дезінформацією про COVID-19 та запустити оновлену програму верифікації. Проте деякі дії бізнесмена підривають можливості мережі боротися з підробленим або відверто дезінформаційним контентом. Занепокоєння, щодо імовірного зловживання Twitter, у тому числі й російською пропагандою, висловила в інтерв'ю Bloomberg віцепрезидентка Європейської комісії Вера Йоурова.

«Відсутністю боротьби з пропагандою та дезінформацією – ви активно підтримуєте війну», — заявила єврокомісарка. — «Це було б дуже складними і, можливо, небезпечними діями або пригодою для пана Маска, який хоче, щоб його вважали людиною, яка допомагає Україні».

Читайте також: Маск планує додати до Twitter зашифровані повідомлення та відео чати

Масові звільнення співробітників компанії Twitter, за словами Вери Йоурової, можуть негативно вплинути на здатність мережі дотримуватися законодавчих норм Євросоюзу. Виконувати положення про захист персональних даних та новий Закон про цифрові послуги відтепер буде значно тяжче. 

«Якщо мережа зможе легко використовуватися російською пропагандою, то швидше за все, ви порушуватимете санкції, адже на платформі з'являтиметься контент ЗМІ, такими як Russia Today і Sputnik, проти яких впроваджені суворі
обмеження» — наголосила політикиня.

Читайте також: Маск заявив, що Apple не збиралася видаляти Twitter з магазину додатків

Віцепрезидентка Єврокомісії попередила Ілона Маска, що вразі недотримання правил ЄС щодо модерації контенту, на компанію можуть бути накладенні великі штрафи, які можуть дорівнювати близько 6% річних глобальних продажів Twitter.

Тим часом відомі світові бренди почали відмовлятися від реклами в Twitter.