UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Японії знайшли пояснення наявності домішок у вакцині Moderna

Це могли бути частини пробок від флаконів

Міністерство охорони здоров'я, праці та соціального забезпечення Японії заявило, що домішки, які знайшли в партії вакцини від коронавірусу Moderna, могли виявитися мікрочастинками пробок флаконів. Ця інформація вказана в доповіді від компанії Takeda Pharmaceutical, яка відповідальна за доставку Moderna в Японію. Про це повідомляє РБК-Україна.

У документі говориться, що перевірка показала, що велика ймовірність попадання в вакцину сторонніх часток у вигляді фрагментів гумових пробок флаконів. А потрапляли вони туди при проколі пробки голкою шприца.

Представники Міністерства охорони здоров'я заявляють, що з якістю вакцини немає ніяких проблем і вони не бачать необхідності припиняти кампанію з вакцинації.

Читайте також: В Україні вакцина Moderna залишилася тільки для другої дози – ЗМІ

Нагадаємо, що в Японії двоє людей померли після щеплень вакциною Moderna від COVID-19. Постраждалі були щеплені з партії вакцин, використання яких пізніше було призупинено через виявлення домішок.

ZN.UA звернулося до Міністерства охорони здоров'я за інформацією про використання вакцини Moderna в Україні, зокрема — чи не були вони з партії в якій виявили домішки.

Коментар ZN.UA: В Японії були зупинені поставки приблизно 1,63 млн доз вакцини проти коронавірусу від Moderna після повідомлення про забруднення твердими частинками, за даними Reuters. Забруднення пов'язують з проблемою на виробничій лінії в Іспанії. Україна на сьогоднішній день отримала з ініціативи Covax 2 млн доз вакцин Moderna (mRNA-1273, Spikevax), розробленої спільно з Центром досліджень вакцин при Національному інституті алергії і інфекційних захворювань (NAID) і виробленої в США.