UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Ізраїлі відзвітували про ліквідацію одного із міністрів ХАМАС

Загиблий керував фінансами організації.

Армія оборони Ізраїлю заявила про ліквідацію Абеда Аль-Зерієї, так званого міністра економіки ХАМАС у Газі, який контролював виробничий відділ військового крила організації.

В ЦАХАЛ зазначили, що Аль-Зерієї  був убитий під час операції в секторі Газа в неділю.

«Він відігравав важливу роль у спрямуванні зусиль ХАМАСу, спрямованих на захоплення контролю над гуманітарною допомогою, що надходила до Гази, і в управлінні контрольованими ХАМАСом ринками. Крім того, він відповідав за розподіл палива, газу і коштів для терористичних цілей», - стверджують в ізраїльській армії.

Читайте також: ХАМАС обирає нового лідера замість ліквідованого Ізраїлем Ганії

Нагадаємо, 31 липня у ХАМАС повідомили про загибель одного зі своїх лідерів – Ісмаїла Ганії. Він знаходився у іранській столиці на інавгурації нового президента країни

Напередодні ізраїльські військові заявили, що нанесли цілеспрямований удар по командиру «Хезболли» у Бейруті, який, на їх думку, є відповідальним за удар по Голанських висотах.

В Ірані пообіцяли помститися за смерть Ганії. Там назвали це своїм обовʼязком. За інформацією The Telegraph, ізраїльська розвідка для вбивства Ганії завербувала двох іранських силовиків, які розмістили вибухівку в трьох кімнатах гостьового будинку Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) на півночі Тегерана. Вибухівку підірвали дистанційно о 2 ночі, тоді Ганія загинув.

Побутує загальновизнана думка, що ніхто не хоче великої війни на Близькому Сході. Іронічно це можна порівняти з подібним твердженням, що ніхто не хотів Першої світової війни. А якщо Ізраїль хоче такої війни?  Свої міркування стосовно цього в статті «Чи загрожує світу війна Ізраїлю з Іраном?» виклав експерт Центру близькосхідних досліджень AMES Ігор Семиволос.