UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Італії - новий сплеск випадків COVID-19

За тиждень зростання захворюваності в країні склало 15%.

Італія знову зіткнулася зі стрімким зростанням захворюваності COVID-19, і влада заявила про нові заходи проти пандемії, повідомив прем'єр-міністр країни Маріо Драгі, передає " Інтерфакс-Україна ".

"Через рік після початку пандемії і надзвичайної ситуації в області охорони здоров'я ми знову стикаємося з хвилею захворювань", - сказав прем'єр під час відвідин центру вакцинації в аеропорту Рим-Фьюмічіно.

Прем'єр зазначив, що кабінет міністрів домовився прийняти "обґрунтовані та пропорційні" обмежувальні заходи, однак не уточнив, які саме.

"Свіжа пам'ять про весняні події минулого року. Ми зробимо все для запобігання повторення цього", - заявив Драгі.

Драгі закликав італійців проявити надзвичайно високу обережність, щоб обмежити смертність і тиск на систему охорони здоров'я.

Також відомо, що з наступного тижня, 15 березня, в більшості районів Італії не працюватимуть школи, ресторани, магазини і музеї. Обмеження діятимуть до Великодня - 4 квітня.

Будь-який регіон країни з показниками більше 250 випадків COVID-19 на 100 тисяч людей, відразу потрапить в "червону зону" з найвищою епідеміологічної небезпекою.

Читайте також: Фінляндія, Франція, Італія призупинили пасажирське авіасполучення з Великобританією через загрозу поширення нового виду коронавірусу

Близько чверті всіх випадків і смертей від COVID-19 з початку року було зафіксовано саме в країнах ЄС, громадяни яких становлять лише 6% світового населення. Зростання випадків коронавируса наполегливо виявився стійкою тенденцією. На цьому тижні Італія зафіксувала понад 100 тисяч смертей.