UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Ірані почалася четверта хвиля коронавірусу

У двох провінціях ситуація сильно погіршилася, ще кілька на межі. 

У двох з 32 провінцій Ірану розпочалася четверта хвиля коронавірусу. Йдеться про регіони Альборз і Ілам, повідомляє Al Jazeera.

Ще сім провінцій знаходяться на межі. 

"Ми можемо зіткнутися з цією хвилею і в інших провінціях. Тому нам потрібно бути обережними", - сказав президент країни Хасан Рухані. 

Представники охорони здоров'я зазначають, що збільшення кількості хворих означає збільшення числа госпіталізованих та смертей через деякий час.

Число хворих зросло після Новруза - тутешнього нового року, який відбувся 20 березня. Після нього іранці зазвичай подорожують недалеко від Каспійського моря, відвідують сім'ю і друзів.

Станом на сьогодні в Ірані зафіксовано понад 1,9 мільйона випадків коронавірусу. За цей час від ускладнень хвороби померло близько 63 тис. людей. 

Читайте також: Пандемія не закінчилася і наступна хвиля COVID-19  може бути ще більш небезпечною — Bloomberg

Всесвітня організація охорони здоров'я спільно з Китаєм представила новий звіт про причини поширення коронавірусної інфекції COVID-19. Однак його відразу ж розкритикував глава американської дипломатії.

ВООЗ та Китай кажуть, що причиною поширення COVID-19, швидше за все, є його передача від тварини до людини, а не витік з Уханської лабораторії.