UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Естонії заявили, що Шольц і Макрон прокладають шлях новому насильству з боку РФ

На думку естонського політика, необхідно допомогти Україні протистояти агресії та зрештою перемогти Росію, яка намагається змінити світовий порядок.

Голова комісії у закордонних справах парламенту Естонії Марко Міхкельсон заявив, що президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Олаф Шольц своїми дзвінками російському президенту Владіміру Путіну мимоволі прокладають шлях до нового насильства з боку Росії. Про це повідомляє ERR.

«Неймовірно, як нинішні лідери Франції та Німеччини ненавмисно прокладають шлях для нових актів насильства з боку Росії. 80-хвилинна телефонна розмова Макрона та Шольца з Путіним неминуче підштовхує до перефразування слів самого Макрона – чи не йде мова про "смерть мозку" (раніше Макрон заявляв, що НАТО переживає «смерть мозку» - ред.)»,— написав Міхкельсон у соціальних мережах.

Міхкельсон визнав, що його заява була різкою, але легітимізація того, хто почав війну і відповідає за злочини, є загрозою для всього союзного простору.

«Як Париж чи Берлін не засвоїли уроки минулого? Чому потрібні виправдання для затримки допомоги Україні зброєю і чому вважають, що путінська Росія, яка веде війну на знищення проти одного з великих народів Європи, дотримається будь-яких обіцянок?», - заявив політик.

Міхкельсон зазначив, що якщо Макрон і Шольц стурбовані продовольчою кризою в Африці та інших регіонах внаслідок блокади українських портів, то їм потрібні дії щодо створення гуманітарного конвою в Чорному морі та сприяння проходу українських вантажних кораблів.

На думку Міхкельсона, необхідно допомогти Україні протистояти агресії та зрештою перемогти Росію, яка намагається змінити світовий порядок.

Читайте також: ЦПД викрив маніпулятивний меседж Путіна у його розмові з Макроном і Шольцом

Нагадаємо, російський диктатор Путін провів телефонні переговори з очільниками Німеччини та Франції - Олафом Шольцом та Еммануелем Макроном, під час яких попросив зняти санкції та поскаржився, що Київ не йде на переговори. Розмова відбулася за німецько-французькою ініціативою. Згідно з повідомленням Бундестагу, 80-хвилинна розмова була присвячена тривалій війні Росії проти України.