UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Австралії зупинили виробництво вакцини від коронавірусу через неправдиві результати тестів на ВІЛ

За словами дослідників, австралійська вакцина може бути доопрацьована, але на це піде мінімум рік.

В Австралії вирішили зупинити виробництво вакцини від коронавірусу від Університету Квінсленда (UQ) і виробника CSL, повідомляє останній.

Експерти пояснили, що на першій фазі випробування вакцини за участю 216 осіб, виявили, що, незважаючи на відсутність серйозних негативних побічних наслідків після вакцинації, антитіла в організмі тестують заважають діагностувати ВІЛ і призводять до хибнопозитивних результатів деяких тестів на ВІЛ.

З огляду на результати, в CSL передали, що спільно з австралійським урядом вони прийняли рішення припинити випробування вакцини на 2-3 фазах дослідження.

"Цей результат підкреслює існування ризиків, пов'язаних з ранньої розробкою вакцини", - сказав Ендрю Неш, головний науковий співробітник CSL.

CSL тепер займеться виробництвом додаткових 20 млн доз вакцини, розробленої британською компанією AstraZeneca Plc, плюс до 30 млн, які вона вже виробляє, в той час як уряд також має намір забезпечити додаткові дози вакцин Novavax.

Читайте також: Дезінформація про вакцини від COVID-19 становить небезпеку — The Washington Post

Тим часом, вакцину від Pfizer схвалили в Саудівській Аравії. Однак там планують перевіряти зразки з кожного з партій, які буде доставлено в країну.