UA / RU
Підтримати ZN.ua

Уряд Іспанії вибачився за дії поліції в день референдуму у Каталонії

Представник іспанської влади шкодує про те, що людей били і штовхали.

Представник уряду Іспанії в Каталонії Енрік Мілло приніс вибачення жителям регіону за насильство, застосоване правоохоронцями по відношенню до учасників референдуму про незалежність. Таким чином, він став першим представником іспанської влади, хто це зробив. Як повідомляє Reuters, він вибачився від імені національної поліції і цивільної гвардії.

"Коли я бачу ці кадри і чим більше я дізнаюся про те, що когось били і штовхали, а один чоловік досі перебуває в лікарні, я не можу нічого зробити, окрім як визнати, як мені шкода, і вибачитися від імені поліції", - сказав Мілло.

Сцени насильства в день референдуму облетіли весь світ і викликали загальний осуд. Під час зіткнень з поліцією поранення отримали близько 900 осіб, в МВС Іспанії також заявили про більш 400 поранених поліцейських.

Іспанська поліція використовувала кийки і гумові кулі, щоб зупинити людей, які голосували на недільному референдумі, проведення якого було заборонено урядом Іспанії.

Нагадаємо, референдум про незалежність Каталонії від Іспанії пройшов у неділю, 1 жовтня. До цього Конституційний суд країни визнав його незаконним. В результаті за вихід зі складу Іспанії проголосували 90% учасників референдуму. За даними влади Каталонії, під час референдуму постраждали близько 1000 чоловік.