UA / RU
Підтримати ZN.ua

Уряд Орбана наступного року збереже свій підхід до війни в Україні

Угорський прем’єр зазначив, що одне із визначних досягнень свого уряду цьогоріч те, що країна змогла "триматись подалі" від війни в Україні.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що країна у 2023 році не змінить свій підхід до війни, яку розпочала Росія на території України і намагатимуться триматися осторонь. Про це повідомляє видання Telex.

"Європа вже дрейфує до війни. Ті, хто постачають зброю - по щиколотку у ній, ті, хто тренують солдатів - по пояс, ті, хто тренують цілу воюючу країну - по вуха у війні", - зазначив прем’єр, висловивши сподівання, що Європа не опиниться "по шию у війні".

За його словами, одним із визначних досягнень своєї країни у 2022 році те, що уряд зміг "триматись подалі" від війни в Україні. За його словами, у цій війні є тільки переможені, якими Орбан вважає воюючі країни Україну та Росію, а також Європу, що зазнала економічного спаду та страждає від санкцій.

Очільник угорського уряду додав, що наступного року країна й надалі буде залишатися осторонь, але надаватиме гуманітарну допомогу українським біженцям.

Читайте також: Не обіцяє нічого хорошого Україні: у Кремлі відреагували на візит Зеленського до США

Нагадаємо, раніше головний радник прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана Балаш Орбан повідомляв, що Лідери ЄС і Єврокомісія повинні оцінити вплив санкцій проти Росії на окремі країни блоку, особливо в контексті енергетичної кризи.