UA / RU
Підтримати ZN.ua

Уряд Італії пом'якшує карантинні правила

На тлі поліпшення ситуації з COVID-19

Уряд Італії ухвалив рішення про перенесення початку комендантської години з 22-ї до 23-ї години і пом'якшення інших обмежень в регіонах з низьким рівнем інфікування коронавірусом. Про це повідомляє The Guardian.

Уряд Маріо Драгі погодився, що комендантська година буде повністю скасована з 21 червня в деяких районах, відповідно до плану поступового послаблення обмежень по всій країні.

В Італії, яка посідає друге місце за кількістю смертей від COVID-19 в Європі після Великобританії, в останні тижні спостерігається зниження щоденних смертей і випадків захворювання, і все більше людей вакцинується.

«Цифри останніх декількох місяців змушували робити важкий, іноді болісний вибір, але сьогодні вони дають нам привід для полегшення», - сказав міністр охорони здоров'я Роберто Сперанса.

Станом на понеділок близько 8,8 мільйона італійців, або 14,8% населення, були повністю вакциновані, а трохи більше 30% отримали хоча б одну дозу.

В Італії зареєстровано понад 124 тисячі смертей, пов'язаних з COVID-19, з моменту його спалаху в лютому минулого року. Але в останні тижні кількість жертв неухильно знижується: в неділю вперше з жовтня було зареєстровано менше 100 загиблих. У понеділок загинуло 140 осіб.

В кінці квітня уряд відновив чотирьохрівневу систему колірного кодування, від білого до червоного, для калібрування рівнів в 20 регіонах, що дозволило барам і ресторанам обслуговувати клієнтів за столиками поза приміщеннями в жовтих і білих зонах з низьким рівнем ризику.

19 з 20 регіонів Італії в даний час мають жовтий колір, а один, крихітний Валле-д'Аоста, помаранчевий, що є третім за рівнем ризику. Жоден з них в даний час не вважається червоним, а шість, включаючи північний Венето навколо Венеції, стануть білими до кінця першого тижня червня, повідомило джерело в уряді.

У регіонах з низьким рівнем ризику комендантську годину вводити не будуть, а обов'язковими залишаться тільки маски і соціальне дистанціювання.

Кабінет міністрів також дозволив ресторанам обслуговувати клієнтів за внутрішніми столиками ввечері з 1 червня і переносить відкриття тренажерних залів на 24 травня з 1 червня в жовто-білих регіонах. Гірськолижні підйомники будуть знову відкриті з суботи.

В рамках зусиль з розвитку літнього туризму Італія скасувала обов'язковий карантин для відвідувачів з Європейського союзу, Великобританії та Ізраїлю, у яких тест на COVID-19 негативний.

Читайте також: Італія залишила в силі обмеження для туристів

Раніше повідомлялося, що італійська поліція затримала двох антівакцінаторов, які намагалися підпалити центр вакцинації проти COVID-19.