UA / RU
Підтримати ZN.ua

Урагани в США завдали шкоди в $100 млрд

Байден повідомив про матеріальні втрати від екстремальної погоди в США

Боротьба з наслідками екстремальних погодних явищ в Сполучених Штатах обійдеться не менше ніж в $100 млрд в 2021 році, що перевищить торішні витрати в $99 млрд, про що заявив президент США Джо Байден, передає The White House.

«Екстремальна погода коштувала Америці в минулому році $99 млрд. У цьому році, на жаль, буде побитий рекорд», - сказав він

За словами президента, в США за останні кілька місяців кожна третя громада постраждала від погодних катаклізмів, пов'язаних зі змінами клімату. «Ми знаємо, що є рушійною силою - зміна клімату. Ми знаємо, що викликає зміна клімату - діяльність людини », - уклав Байден.

Після приходу до влади в Сполучених Штатах демократа Байдена, адміністрація США заявила про намір активізувати боротьбу зі зміною клімату та шкідливими викидами.

Так, в лютому країна повернулася в Паризька хартія по клімату, з якого до цього вийшов екс-президент Дональд Трамп.

Читайте також: США можуть повернутися в Паризьку угоду по клімату

Фактично відразу після вступу на посаду президента Джо Байден повернув США в ВООЗ. Пізніше країна повернулася до умов Паризького кліматичної угоди. Байден також не скоротила кількість військових США в Німеччині, відмовившись від обіцянки його попередника Дональда Трампа. Політичні рішення Байдена відразу після вступу на посаду показали його бачення американського лідерства.