UA / RU
Підтримати ZN.ua

Управління по санітарному нагляду США опублікувало заяву про вакцину компанії Pfizer

Вакцина надає істотну захист вже після першої дози.

Управління по санітарному нагляду США (FDA) опублікувало висновок про наявність всіх належних даних, необхідних для екстреного застосування вакцини від коронавірусу COVID-19 американської компанії Pfizer і німецької BioNTech.

Про це повідомляється на сайті організації.

"Дані про безпеку, ефективність та імуногенності в заявці на екстрене застосування забезпечують позитивну оцінку ризиків і користі вакцини від COVID-19 компаній Pfizer і BioNTech, а також відповідають вимогам до даних, зазначених в керівництві FDA на екстрене застосування", - йдеться в документі.

"FDA встановили, що виробник надав належну інформацію, яка гарантуватиме якість вакцини... для отримання дозволу на продукт в рамках екстреного застосування", - наголошується в документі.

Також в FDA відзначили, що представлені компаніями дані демонструють, що вакцина надає істотний захист вже після першої дози - вакцина компанії Pfizer вимагає введення двох доз з інтервалом у три тижні.

Читайте також: Дезінформація про вакцини від COVID-19 становить небезпеку — The Washington Post

На четвер заплановано проведення зібрання Комітету FDA по вакцинам для розгляду екстреного використання вакцини Pfizer і BioNTech.

Раніше повідомлялося, що США до кінця 2020 року повинні отримати вакцину проти коронавірусу для 20 млн громадян країни, розповів адмірал Бретт Джіруар, відповідальний в Білому домі за програму тестування на COVID-19. Країни Європейського Союзу зможуть отримати перші вакцини від COVID-19 через три-чотири тижні

Всього в США з початку пандемії виявлено понад 13,6 млн випадків зараження коронавірусом, більш 272 тис. пацієнтів померли, а понад 8 млн осіб одужали. Число госпіталізацій в країні побило рекорд, перевищивши 91 тис. чоловік, причому більше 18 тис. американців перебувають в палатах інтенсивної терапії.

Також раніше стало відомо, що вакцинація в Україні буде проходити в три етапи.

Перший етап вакцинації, за його словами, буде проводитися, коли Україна отримає вакцину у кількості не більше 10% від населення країни.