UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українці зможуть перетнути кордон з Ізраїлем за новими правилами з 1 серпня

Для верифікації використовується спеціалізований сервіс ETA-IL

Українці зможуть перетнути кордон з Ізраїлем, використовуючи сервіс ETA-IL. З 1 червня проєкт починає використовуватися у тестовому режимі для громадян Сполучених Штатів Америки і Німеччини. З 1 липня відповідні правила запроваджуються для країн, що мають безвіз з Ізраїлем, повідомляє Посольство України в Ізраїлі.

Читайте також: Ізраїль відкликає для консультацій послів з Ірландії та Норвегії. Причина – визнання цими країнами Палестини

З початку серпня застосування платформи буде обов'язковим для використання для приїзду до Ізраїлю всіма громадянами інших країн, включно з Україною. Ізраїль та Україна домовились тимчасово не застосовувати ізраїльською стороною адміністративного збору для громадян України за використання згаданого сервісу до 2025 року. Про це повідомив за результатами зустрічі з керівником Управління народонаселення та імміграції Держави Ізраїль, Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук.

Як повідомляє посольство, згідно з опублікованими даними Управління народонаселення та імміграції Ізраїлю, з серпня 2024 року громадяни країн, з якими діє безвізовий режим з Ізраїлем, мають оформити напередодні заявки. До переліку таких країн входить і Україна. Ці заявки формуються через систему ETA-IL – Electronic Travel Authorization – для в'їзду до Ізраїлю на термін до 90 днів. Це може бути туристична або бізнес-мета.

Як подати заявку на в'їзд до Ізраїлю?

Заявку можна подати напередодні поїздки в Ізраїль через офіційний онлайн ресурс ETA-IL https://israel-entry.piba.gov.il/.

Ізраїльські офіційні джерела рекомендують подавати відповідну заявку мінімум за 72 години до перетину кордону, бронювання квитків і місця проживання або інших витрат подорожуючого.

“Отриманий громадянином дозвіл (ETA-IL) на поїздку буде дійсним для багаторазової поїздки протягом двох років з дати авторизації або до закінчення терміну дії паспорта, залежно від того, що настане раніше. Якщо подорожуючий вже отримав дозвіл (ETA-IL) на подорож, йому більше не потрібно повторно подавати заявку на в’їзд до Ізраїлю протягом терміну дії ETA-IL (тобто до двох років). Термін розгляду заявки компетентним органом Ізраїлю від 24 до 72 годин”, – уточнює посольство.

Як зазначалось раніше Послом України в Ізраїлі, в основі партнерства двох країн лежить спільна відданість свободі, демократії та правам людини, додавши, що Ізраїль та Україна плекають принципи свободи, відкидаючи тиранію та гноблення.