UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українці за кордоном: в Польщі можна обміняти українське посвідчення водія

Це можна зробити у центрах ДП «Документ».

Ще влітку в Польщі відкрилися перші центри ДП «Документ», у яких українці, що перебувають за кордоном, можуть замовити ID-картку та закордонний паспорт. Зараз там відкрито чотири відокремлених підрозділи ДП «Документ» у Варшаві, Кракові, Ґданську та Вроцлаві.

Читайте також: Відкрити бізнес у Польщі можна навіть без польського громадянства - алгоритм дій

Тепер у українських водіїв з’явилася можливість обміняти посвідчення водія, повідомляє Міністерство внутрішніх справ України у своєму Telegram-каналі.

Обмін відбувається за таким алгоритмом: людина звертається до адміністратора центру ДП «Документ» і вони оформляють заявку, потім її розглядає адміністратор сервісного центру МВС в Україні. У разі успішного схвалення, у Польщі відбувається друк та видача нового посвідчення водія. 

Наявне посвідчення водія людина має лишити адміністратору центру ДП «Документ». Відновлення посвідчення водія при втраті чи викраденні — не надається за кордоном, тільки обмін. Відновити ж документи можна лише на території України.

 Також у МВС нагадали, що з липня 2022 року Європейський Союз розширив можливості користування українським посвідченням водія для всіх, у кого є статус тимчасового або належного захисту в країнах ЄС.

 На період дії статусу дозволено:

Нагадаємо, як відбувається облік українських авто в Польщі та коли необхідно реєструвати машину.