UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна найближчими тижнями отримає новий пакет військової допомоги від США – Салліван

Сполучені Штати готові допомагати Україні у війні, але вже думають про мир.

Сполучені Штати Америки готують новий пакет військової допомоги для України, про нього оголосять найближчими тижнями, повідомив радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван.

«Ви знаєте про один пакет допомоги, про який ми щойно оголосили, буде й інший упродовж найближчих кількох тижнів, приблизно за такий самий проміжок часу і того ж обсягу, якого ми дотримувалися протягом останніх кількох тижнів і місяців», - сказав Салліван журналістам, вирушаючи на саміт G20.

Радник Джо Байдена підкреслив, що США залишаються прихильними наданню допомоги у сфері безпеки. «Ми також консультуємося з Конгресом щодо додаткових ресурсыв на наступний рік», - додав він.

Читайте також: У Байдена занепокоєні публічними розмовами Міллі про переговори з РФ, але позиція США залишається незмінною — CNN

Нагадаємо, 10 листопада Пентагон оголосив про надання Україні нового пакету військової допомоги на 400 мільйонів доларів. До нього увійшли: боєприпаси (зокрема високоточні), 100 бронетранспортерів HMMWV, амуніція, гранатомети, стрілецька зброя та інше. США декларують готовність продовжувати озброювати Україну, не приховуючи, що сильна позиція нашої країни на полі бою наближає переговори з РФ.

Чому ідея згодовування московському крокодилові українських земель заради миру в усьому світі ще не вмерла, але при цьому багатьом за неї вже соромно? Чому «із Заходом до Херсона» нам може бути важче, ніж «із Заходом після Херсона»? Пояснює Олександр Щерба у статті «Кінець доби рожевих хмар».