UA / RU
Підтримати ZN.ua

Угорщина продовжить видавати візи росіянам — Сіярто

Після зустрічі з Лавровим Сіярто знову завів проросійську платівку.

Угорщина не має наміру відмовлятися від видачі росіянам шенгенських віз, зокрема багаторазових. Про це в п'ятницю заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто на полях тижня високого рівня Генеральної Асамблеї ООН, повідомляє ТАСС.

«Є чітка методологія, як видавати візи туристам з країн, з якими немає угоди про полегшення візового режиму. Це складніша і трохи довша процедура, ніж коли така угода є. Але якщо її немає, це не означає, що ми не видаємо візи. Звичайно, ми продовжимо видавати візи відповідно до процедури», — сказав він.

Сіярто додав, що йдеться про шенгенські візи, зокрема, багаторазові.

«Питання віз — це питання в рамках шенгенських угод. Рішення про те, що ми повинні припинити видачу шенгенських віз росіянам, не приймалося», — заявив глава МЗС Угорщини.

Водночас, він додав, що поважає представників інших країн, які заявили, що не видаватимуть візи російським громадянам.

Читайте також: Єврокомісія рекомендує заморозити 7,5 млрд євро виплат для Угорщини

Раніше повідомлялось, що Угорщина погрожувала заблокувати продовження санкційних обмежень щодо РФ та прибічників Владіміра Путіна.

Втім, в останній момент змінила своє рішення.

Після зустрічі з Лавровим на полях ООН Сіярто вже встиг знову заявити, що його країна не підтримує нові антиросійські санкції ЄС.

Тим часом, у Європарламенті дійшли висновку, що Угорщина більше не може вважатися демократією, а європейські цінності в країні знаходяться під системною загрозою.

А міністр уряду Чехії з європейських питань Мікулаш Бек навіть заявив, що Будапешт ризикує втратити місце в Євросоюзі.