UA / RU
Підтримати ZN.ua

Угода про припинення вогню у Секторі Гази ближче, ніж коли-небудь — Байден

Президент США закликав "тримати кулаки".

Президент США Джо Байден заявив, що "ми ближче, ніж коли-небудь", до припинення вогню у Секторі Гази. Проте він зазначив, що угода ще не досягнена, оскільки переговори про мир призупинені до наступного тижня, повідомляє Reuters.

"Я не хочу наврочити... у нас може щось вдатись. Але ми ще цього не досягли. Це [припинення вогню] набагато, набагато ближче, ніж три дні тому. Тож тримайте кулаки", — сказав Байден журналістам в Овальному кабінеті Білого дому.

Читайте також: Кількість загиблих палестинців у Газі перевищила 40 тисяч — Міністерство охорони здоров'я

Нагадаємо, 16 серпня Досі проходив другий день перемовин щодо припинення вогню у Секторі Гази. Американський чиновник, який на умовах анонімності розповів Reuters про зустріч у столиці Катару, сказав, що переговори були “конструктивними”. Проте представники палестинського угруповання ХАМАС не брали у них участі.

Новий раунд переговорів, спрямований на припинення війни в Газі та звільнення заручників, організований на тлі погроз з боку Ірану помститися за вбивство політичного лідера ХАМАС Ісмаїла Ганії в Тегерані. Іран звинувачує у вбивстві Ізраїль, який не коментував ліквідацію ватажка терористів.

Про те, чи нападе Іран на Ізраїль та про можливість великої війни на Близькому Сході читайте у статті Ігоря СемиволосаЧи загрожує світу війна Ізраїлю з Іраном?”.