UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ЄС планують до 2018 року створити єдиний цифровий ринок

В рамках реалізації цієї ідеї пропонується ввести новий податок для великих інтернет-компаній.

До 2018 року країни Євросоюзу планують створити єдиний цифровий ринок, заявив 29 вересня прем'єр-міністр Естонії Юрі Ратас.

"Всі держави-члени ЄС повністю присвятили себе тому, щоб створити єдиний цифровий ринок до 2018 року. Діючий єдиний цифровий ринок - основа всього, що ми робимо", - зазначив Ратас, підбиваючи підсумки "цифрового саміту" ЄС, передає DW.

За словами Ратаса, для цього потрібно інвестувати в інфраструктуру, зокрема, в інфраструктуру 5G, в науку і промисловість, а також розвивати штучний інтелект і суперкомп'ютери.

"Це дозволить підвищити ефективність державного управління та більшою мірою націлить наші суспільства в майбутнє", - зазначив він.

Для створення єдиного цифрового ринку пропонується ввести новий податок для великих інтернет-компаній, яку запропонував президент Франції Еммануель Макрон.

Планується, що компанії будуть платити податки у тих країнах, де заробляють гроші, а не там, де зареєстровані.

"Податок повинен бути сплачений там, де належить, будь то оффлайн або онлайн", - заявив голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер. За його словами, Єврокомісія запропонує такі податки у наступному році.

Нагадаємо, що 26 вересня президент Франції Емманюель Макрон виступив в університеті Сорбонни, де представив план масштабної реформи Європейського Союзу.

За його словами, це потрібно, щоб зробити його "більш інтегрованим, більш демократичним і більш конкурентоспроможним".

Французький президент висловився за посилення єврозони, зокрема, створення посади міністра фінансів і загального бюджету і навіть парламенту, окремо від Європарламенту.

Крім того, президент Франції пропонує змінити правила оподаткування в усіх країнах єврозони.