UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ВООЗ закликали не відмовлятися від вакцини AstraZeneca

Вакцина від коронавируса AstraZeneca знижує рівень важких випадків захворювання і скорочує число госпіталізацій.

Всесвітня організація охорони здоров'я закликає не відмовлятися від вакцини AstraZeneca за того, що вона може бути менш ефективною в боротьбі з південноафриканським штамом коронавируса, заявила головний науковий співробітник ВООЗ Сумья Свамінатан під час брифінгу, який транслювався в Твіттері.

"Було невелике дослідження, яке вказує на низьку ефективність вакцини, і воно говорить нам, що потрібно більше даних", - заявила Свамінатан.

Вона додала, що вакцина від коронавируса AstraZeneca знижує рівень важких випадків захворювання і скорочує число госпіталізацій.

"Наше головне завдання в рамках боротьби з пандемією полягає в тому, щоб знизити смертність і скоротити захворюваність", - підкреслила чиновниця.

Нагадаємо: за станом на вечір 8 лютого під світі з початку пандемії цілому зафіксовано 106,933,807 випадків коронавируса, зокрема 2,333,900 летальних.

При цьому число осіб, вже одужали від хвороби, становить 78,698,559 осіб.

Читайте також: У Південній Африці призупинили вакцинацію препаратом від AstraZeneca

Україна домовилася про постачання вакцин проти коронавируса виробництва Pfizer, Sinovac, AstraZeneсa і Novavах, заявив президент Володимир Зеленський під час виступу на форумі "Україна 30 коронавірус: виклики і відповіді". Він також розповів скільки населення планується вакцинувати в цьому році і в першій половині наступного року.

"Ми домовилися про постачання в Україну вакцини від кампаній Pfizer, Sinovac, AstraZeneсa і Novavах. Перший етап вакцинації почнеться вже в цьому місяці. Першими вакцину отримають наші медики, військові і нацгвардейці", - заявив Зеленський.

За його словами, зараз в Україні пріоритетом в боротьбі з коронавірусів є вакцинація. Президент нагадав, що вже розроблено її дорожню карту для забезпечення належного та рівного доступу до вакцини для всіх жителів України.

"Її головним завданням є охоплення як мінімум половини населення України протягом 2021 і початку 2022 року", - заявив президент.