UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ВООЗ прогнозують появу нового смертоносного вірусу

В Організації переконані, що світ не в останній раз зіткнувся із загрозою пандемії.

Згідно з еволюційними оцінками, у світі з'явиться новий вірус, який потенційно буде ще більш заразним і більш смертоносним, ніж коронавірус. Про це заявив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебрейесус під час брифінгу.

"Не в останній раз світ зіткнувся із загрозою пандемії. Згідно з еволюційними оцінками, з'явиться новий вірус, який потенційно буде ще більш заразним і більш смертоносним, ніж нинішній вірус", - сказав Гебрейесус.

Нагадаємо, станом на ранок 24 травня в світі зафіксовано 167 177 203 випадки зараження COVID-19.

Читайте також: З'явились докази штучного походження COVID-19 - The Wall Street Journal

Вперше спалах коронавірусу у китайському місті Вухань був зафіксований 12 грудня 2019 року. Першими про випадки захворювання за межами Китаю заявили влади Японії, Таїланду та Південної Кореї. 30 січня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила міжнародну надзвичайну ситуацію через коронавірус, а вже 11 березня - пандемію.

Яким буде світ після пандемії, які загрози коронавірус несе для майбутнього людства, читайте у статті архімандрита Кирила Говоруна «Життя після SARS-CoV-2: Середньовіччя чи Ренесанс?» в ZN.UA.