UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Венесуелі затримали понад 300 учасників протесту проти "грошової реформи" уряду

Мадуро продовжив обігу банкноти в 100 боліварів до січня 2017 року.

© twitter.com
© twitter.com
© twitter.com
© twitter.com

Поліція Венесуели затримала понад 300 учасників масових протестів проти вилучення з обігу купюри у 100 боліварів.

"Всюди, де були порушення, ми затримали понад 300 озброєних людей, які тепер перебувають за ґратами", – заявив президент Венесуели Ніколас Мадуро в неділю, 18 грудня.

У той же час, президент продовжив обіг банкноти до 2 січня 2017 року після серії протестів, грабежів й одного зафіксованого смертельного випадку, повідомляє Reuters.

У суботу, 17 грудня, у Венесуелі почалися масові заворушення і погромилюдей, обурених рішенням уряду вивести з обігу найбільшу банкноту країни – 100 болівар.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро, який ініціював заміну купюри нібито для боротьби з контрабандистами, засудив заворушення, заявивши, що нові купюри скоро завезуть.

Він також рекомендував венесуельцям проводити розрахунки електронним способом, незважаючи на те, що у 40% громадян навіть немає банківських рахунків.

Венесуела вже тривалий час перебуває в стані економічного колапсу. Опозиція покладає відповідальність за занепад в економіці на популістську політику, що проводиться правлячою партією й урядом наступника Уго Чавеса Ніколаса Мудуро.

Детальніше про ситуацію у Венесуелі й політику уряду Мадуро читайте у статті Віктора Каспрука "Венесуела: настає час військових?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".