UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Великобританії підрахували кількість врятованих людей в результаті вакцинації

Понад 30 тисяч людей похилого віку завдяки щепленню уникли госпіталізації.

В Англії кампанія масової вакцинації населення від COVID-19 запобігла смерті 11,7 тис людей у віці 60 років і старше, а 33 тис пацієнтів старше 65 років завдяки щепленню не знадобилася госпіталізація, передає Агентство громадської охорони здоров'я Англії (PHE).

Близько двох третин дорослого населення Англії вже отримали, щонайменше, першу з покладених двох доз вакцини від коронавірусу, повідомляють британські ЗМІ.

Дані PHE не включають Шотландію, Уельс або Північну Ірландію, уряди яких проводять свою власну політику із боротьби з пандемією.

PHE також повідомляє, що аналіз враховує тільки прямий вплив вакцин, а також "чіткі і зростаючі" докази допомоги від щеплень. У зв'язку з цим відзначається, що число смертей і госпіталізацій, яким запобігли вакцини, ймовірно, вище.

"Вакцини вже врятували багато життів. Тепер ми бачимо величезний вплив, який вони справили на запобігання серйозних захворювань у людей і, отже, на зниження завантаженості наших лікарень", - цитують британські ЗМІ заяву керівника відділу імунізації PHE Мері Рамзі.

У Великобританії застосовують вакцини від AstraZeneca, Pfizer/BioNTech і Moderna.

Читайте також: Вакцинація по-українськи

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Гебрейесус заявив про "знаменний момент" в боротьбі з пандемією коронавірусу. Так він прокоментував позицію адміністрації президента США Джо Байдена, яка підтримала відмову від патентів на вакцини проти коронавірусу.