UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Туреччині при катастрофі судна з біженцями загинули 39 людей

Вдалося врятувати 75 осіб, біженці, в основному з Сирії та Афганістану, прямували до Греції.

До 39 зросла кількість жертв аварії судна біля узбережжя Туреччини, передає в суботу агентство EFE.

Службі берегової охорони вдалося врятувати 75 постраждалих.

Біженці, які прямували з Туреччини до Греції, були, переважно, з Сирії та Афганістану.

У минулий четвер біля берегів Греції також затонуло судно з які прямували в Європу нелегальними мігрантами, внаслідок чого загинули щонайменше 24 людини, включаючи дітей.

Всього ж, за даними Міжнародної організації з міграції, в цьому році загинуло 218 осіб, які намагалися дістатися до Греції з Туреччини.

В даний час в Туреччині знаходяться 2,5 млн приїжджих з Сирії. У листопаді Анкара погодилася боротися з контрабандистами, які незаконно перевозять людей, і допомогти скоротити потік мігрантів в Європу. В обмін на це ЄС виплатить Туреччини 3 млрд євро.

Читайте також: ЄСПЛ готується до масових позовів з боку біженців

28 січня повідомлялося, що біля узбережжя острова Самос затонув човен з мігрантами: більшість загиблих. 22 січня, біля берегів Греції та Туреччини затонули три судна з мігрантами, загинули 44 людини, в тому числі 20 дітей.

У грудні в ООН повідомляли, що кількість мігрантів, що прибули до Європи Середземним морем, перевищила мільйон осіб. А згідно з прогнозом Євросоюзу, ще три мільйони мігрантів прибудуть до Європи до кінця 2016 року.

Проблема вироблення спільної міграційної політики в рамках ЄС має не тільки економічну і гуманітарну складову, але у більшою мірою схильна до політичних розбіжностей, наголошує у статті для DT.UA Олексій Коваль. Країни півночі і півдня Європи, країни "периферії" і ті, що розташовані всередині континенту, як і раніше відстоюють різні підходи.

Докладніше читайте у статті Олексія Коваля Європу захльостує вал нелегальної міграції для тижневика "Дзеркало Тижня. Україна".