UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Туреччині перед виступом Ердогана під машиною одного з поліцейських знайшли вибухівку

За даними ЗМІ, вибухівку знайшли та знешкодили за кілька хвилин до мітингу.

Турецька поліція виявила бомбу під авто одного з поліцейських, який мав працювати на заході за участю президента Реджепа Таїпа Ердогана, передає Reuters. Авто було припарковано біля будинку офіцера в місті Нусайбіні, розташованому на кордоні із Сирією.

Вказано, що з будинку поліцейський мав їхати 200 км на північний схід у Сіірт. Саме там і був запланований виступ Ердогана просто неба.

Повідомляється, що бомбу знешкодили. З цього приводу розпочато розслідування. На думку заступника голови правлячої партії Туреччини Хамза Дага, поліція затримала публікацію цієї інформації, щоб уникнути негативної реакції громадськості.

Водночас за даними видання Cumhuriyet, дистанційний вибуховий пристрій виявили та знешкодили за кілька хвилин перед початком мітингу на підтримку Реджепа Таїпа Ердогана.

Читайте також: Анкара готова організувати діалог президентів України та РФ – прессекретар Ердогана

Як повідомлялося, різке падіння ліри нагадало туркам важкі інфляційні 1990-ті та вивело на вуличні протести. При цьому президент Ердоган залишається непохитним у своєму переконанні, що його економічна політика є вірною. Проте для більшості аналітиків сумна історія падіння турецької ліри пов'язана із проблемами економічних поглядів турецького президента. Що з ними не так читайте у статті Ігоря Семиволоса «Як Ердоган «вбиває» ліру».