UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Telegram опублікували офіційну заяву щодо затримання Павла Дурова

Запевняють, що дотримуються законів.

Telegram оприлюднив офіційну заяву у відповідь на затримання свого генерального директора Павла Дурова. У компанії зазначили, що платформа дотримується європейських законів та стандартів модерації.

У заяві йдеться, що Telegram "дотримується вимог Європейського Союзу, включно із Законом про цифрові послуги, забезпечуючи модерацію, яка відповідає галузевим стандартам і постійно вдосконалюється".

Читайте також: Арешт Дурова: що відомо про затримання підприємця та що буде з Telegram

Представники компанії підкреслили, що Дуров відкрито подорожує Європою і не має чого приховувати. Вони назвали абсурдними твердження про відповідальність платформи або її власника за можливі зловживання з боку користувачів.

"Telegram використовується майже мільярдом людей по всьому світу як засіб спілкування та джерело важливої інформації. Ми чекаємо на якнайшвидше вирішення цієї ситуації", – підсумували представники месенджера.

Читайте також: Криптовалюта Toncoin різко впала в ціні через арешт засновника Telegram

Нагадаємо, власник соцмережі X та мільярдер Ілон Маск закликав звільнити Дурова. Він також запустив у своїй соцмережі хештег FreePavel (Свободу Павлу).

Раніше у Bloomberg попереджали, що Telegram став ключовою зброєю прокремлівських акаунтів для поширення дезінформації, спрямованої на підрив підтримки України.