UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Таїланді застрелили одного з лідерів протесту

У Таїланді проходить попереднє голосування позачергових парламентських виборів. Біля виборчих дільниць чутні постріли з вогнепальної зброї.

Сутхін Тхаратхін, один з лідерів багатоденного опозиційного протесту Бангкоку, убитий, ще чотири людини поранено пострілами з вогнепальної зброї в бангкокському районі Бангна в неділю, повідомляє газета Bangkok Post.

Інші ЗМІ повідомляють про зіткнення між прихильниками уряду і антиурядовими демонстрантами на території буддійського храму Ват Силам в Бангна, де розташований пункт попереднього голосування одного з бангкокских виборчих округів. Газета "Кхом Чат Лик" повідомляє, що під час зіткнення були чутні постріли з вогнепальної зброї.

У неділю в Таїланді проходить попереднє голосування позачергових парламентських виборів, які призначено на 2 лютого. Воно організовано для виборців, які не зможуть перебувати у своїх округах в основний день виборів.

Опозиційні демонстранти вимагають перенесення виборів на невизначений термін і проведення реформи проти "популізму і диктату більшості в парламенті й політиці", блокують виборчі дільниці в Бангкоку і південних провінціях, не допускаючи до них виборців. На момент виходу цього повідомлення в 49 з 50 виборчих дільниць Бангкока голосування скасовано. !zn

Читайте також:

Таїланд: вибори в режимі ПП

Після двох місяців протестів влада Таїланду ввели надзвичайний стан у Бангкоку

В Бангкоку в колону протестувальників кинули гранату, постраждали 28 людей