UA / RU
Підтримати ZN.ua

У світі лише за один день використовують близько 7 млрд масок – WWF

При цьому тільки Євросоюз використовує близько 900 млн масок щодня.

Щодня у світі використовують близько 7 млрд масок. Близько 2 700 тонн потрапляють у відходи, повідомили у Всесвітньому фонді дикої природи. При цьому поширення масок в природі має дуже серйозний вплив на біологічні види і місця проживання.

Маски, якими ми звикли користуватися, зроблені з композитного пластика і потенційно заражені. Їх потрібно відправляти на утилізацію і переробку. У воді маски мають тенденцію плавати, але є і більш важкі, які тонуть або залишаються в підвішеному стані на певній глибині. Так риби, черепахи, морські ссавці і птиці, можуть ковтнути маску або стати жертвою гумових стрічок.

Після декількох тижнів постійного перебування в середовищі маска розпадається на мікроволокна, які можуть накопичувати і виділяти токсичні хімічні речовини та патогенні мікроорганізми.

Читайте також: Відмова від викопного палива може врятувати світ від екологічної катастрофи — The Guardian

Нагадаємо, минулого року швидкість знищення лісів у світі різко зросла, зокрема у ключових тропічних регіонах було втрачено щонайменше 42 тисяч квадратних кілометрів лісового покриву.

За даними Університету штату Меріленд та онлайн-платформи моніторингу стану лісового покриву Global Forest Watch, рівень знищення лісового покриву у 2020 році був значно вищим від середнього показника за останні 20 років.