UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Судані під час протестів невідомі снайпери розстріляли п'ятьох студентів

Повідомляється також про кількох поранених. Особи та приналежність стрільців не встановлені.

П'ятеро студентів були розстріляні неідентифікованими снайперами під час антиурядової акції протесту у місті Ель-Обейд штату Північний Кордофан у Судані, повідомляє інформаційне агентство Anadolu з посиланням на інформацію з Судану.

"П'ять студентів загинули під час протестів у центральній частині Судану в понеділок", – заявили у Центральному комітеті суданських лікарів.

Повідомляється також про кількох поранених. Особи та приналежність стрільців не встановлені.

Це вже другий випадок атаки "невідомих снайперів" – 1 липня вони обстріляли антиурядовий мітинг, де були загиблі як з числа протестувальників, так і з числа солдатів Військової ради.

У квітні в Судані військові усунули від влади президента Омара аль-Башира, який правив країною 30 років. Башира перевели у в'язницю, де його режим страчував дисидентів. 15 травня військові і опозиція досягли згоди щодо перехідного періоду і формування спільного тимчасового уряду. Втім, згодом переговори зайшли в глухий кут і були перервані, оскільки військові і опозиціонери не могли визначити, хто саме - військові або цивільні - повинні очолити цей перехідний уряд.

За час правління аль-Башира Судан перетворився на корумповану злиденну країну з розореної економікою, попри те, що країна має великі запаси нафти. Режим аль-Башира був дуже дружний із Кремлем, який може опинитися в програші внаслідок військового перевороту – нещодавно Хартум пропонував Москві місце під військову базу на узбережжі Червоного моря.