UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США звинуватили у викраденні листування Демпартії

Публікацію про листування влаштували напередодні з'їзду Демократичної партії, заявив організатор кампанії Клінтон.

У США організатор кампанії Хілларі Клінтон в боротьбі за висунення кандидатом від Демократичної партії на пост президента заявив, що допускає роль російської держави у викраденні електронного листування апарату партії.

Роббі Мук в телеінтерв'ю каналу CNN заявив про те, що він також вважає не випадковим, що цю публікацію влаштували якраз напередодні з'їзду Демократичної партії, який починається у понеділок і повинна висунути Хілларі Клінтон кандидатом на президентські вибори.

У кампанії Дональда Трампа, якого Республіканська партія вже висунула своїм кандидатом, відкинули припущення, що Росія могла вплинути на ситуацію на його користь. Головний радник Дональда Трампа зв'язків з громадськістю Джейсон Міллер заявив виданню The Washington Post, заява Роббі Борошно - це "жарт".

Ще в минулому місяці американська компанія комп'ютерної безпеки CrowdStrike Inc. заявляла, що Демократичний національний комітет, керівний апарат Демпартії, попросив його розслідувати втручання в комп'ютерні системи, почалося ще минулого літа. Компанія заявила тоді, що знайшла свідчення, що у втручанні брали участь дві хакерські групи, пов'язані з російським державою.

Скандал в Демократичній партії, йде на шкоду Клінтон і на користь Трампові, спалахнув після того, як сайт "Вікілікс" опублікував днями понад 19 000 листів з внутрішнього листування співробітників Демократичного національного комітету. З цих листів випливає, що партійні апаратники воліли Хілларі Клінтон перед Берні Сандерсом, який був її головним суперником у боротьбі за висунення від партії кандидатом на пост президента, хоча теоретично повинні бути неупередженими в цьому. Серед листів було обговорення того, як можна було краще розкритикувати кампанію Сандерса - наприклад, з'ясувати, він не атеїст, і як би використовувати це проти нього.

Нагадаємо, Мін'юст США закрив справу про листування Хіларі Клінтон, а Держдепартамент відновив розслідування. Напередодні міністр юстиції США Лоретта Лінч заявила, що колишньому держсекретареві США і претендента на президентський пост від Демократичної партії Гілларі Клінтон не буде висунуто звинувачень у справі про службового листування.

Раніше Хілларі Клінтон, яка вважається фаворитом в боротьбі за висунення кандидатом на пост президента США від Демократичної партії на виборах 2016 року, відкинула висунуті їй звинуваченняу використанні особистої електронної пошти для службового листування секретного характеру.