UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США заперечили, що блокують запит від Британії на дозвіл Україні бити Storm Shadow по РФ

Білий дім запевняє, що не отримували запит.

Білий дім спростовує інформацію про те, що США блокують запит Великої Британії на використання Україною далекобійних ракет Storm Shadow по території РФ. Про це повідомляє The Telegraph з посиланням на представника адміністрації президента Джо Байдена. 

Читайте також: Прем’єр Британії Стармер доручив раді національної безпеки розробити стратегію щодо збільшення підтримки України – The Times

Він заявив виданню, що Вашингтон не отримував офіційного запиту на запуск ракет по території РФ. Одночасно з цим, як пишуть журналісти, британський премʼєр Кір Стармер перебуває під тиском на зняття обмеження щодо використання Україною ракет Storm Shadow. До цього президент Володимир Зеленський заявив, що підтримка Лондона сповільнюється.

Раніше The Times писали, що США блокують дозвіл від Британії для України використовувати ракети Storm Shadow для ударів по території Росії, адже адміністрація Байдена побоюється ескалації війни. Зазначалось, що Лондон направив Вашингтону запит і досі чекає на відповідь.

Нагадаємо, Міноборони Британії заявляло, що Україна може використовувати британську зброю на території РФ. Проте винятком для цього є ракети Storm Shadow.