UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США відклали запровадження санкцій проти КНДР через підготовку спільного саміту – WSJ

До санкційного списку потрапили також російські та китайські компанії.

У Білому домі вирішили відкласти на невизначений термі санкції проти КНДР, які мали намір ввести вже у вівторок, 29 травня, через відновлення підготовки до саміту між лідерами двох країн, повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на американського чиновника, який обізнаний у справі.

"Міністерство фінансів підготувало пакет із санкціями, націленими проти трьох десятків об'єктів, у тому числі російських і китайських підприємств", - цитує видання слова двох представників адміністрації США.

Введення нових санкцій мало стати відповіддю на агресивну риторику з боку Кім Чен Ина, що змусила американського президента Дональда Трампа скасувати минулого тижня заплановану зустріч.

26 травня повідомлялося, що до Сінгапуру вирушить делегація для організації запланованої на 12 червня зустрічі Кім Чен Ина та Дональда Трампа. А вже наступного дня група високопоставлених американських офіційних осіб прибула в КНДР для проведення переговорів у рамках підготовки саміту.

24 травня президент США Дональд Трамп скасував заплановану зустріч з лідером КНДР. За словами Держсекретаря Майка Помпео, команда Держдепартаменту і Білого дому, яка працювала над підготовкою саміту в Сінгапурі, була повністю готова до його проведення. Проте Пхеньян протягом останніх декількох днів ігнорував запити Вашингтона. Пізніше Трамп заявив про відновлення переговорів з приводу проведення зустрічі з північнокорейським лідером.

Докладніше читайте в матеріалі Наталії Бутирської "Корейський півострів: довгий шлях до миру" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".