UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США скоротили терміни здачі тесту на коронавірус та зобов'язали проходити навіть вакцинованих приїжджих

Раніше випадки зараження було виявлено у кількох штатах.

Адміністрація Джо Байдена ввела заборони на поїздки для півдня Африки, що прибувають з восьми країн. Мандрівники несподівано опинилися у скрутному становищі. А тепер офіційні особи США знову посилюють правила в'їзду.

Ситуація змінюється щодня і навіть годину, повідомляє CNN.

Сьогодні в США набули чинності нові обмеження на в'їзд до країни через коронавірус. Вони пов'язані зі швидким поширенням нового штаму "Омікрон".

Всі міжнародні мандрівники, що прибувають, повинні будуть пройти тестування протягом одного дня після від'їзду в США - надати негативний тест на коронавірус, який отримано не раніше, ніж за добу до перетину кордону (досі дозволялося складати тест, зроблений за 72 години).

Нові правила поширюватимуться на всі країни незалежно від того, вакциновані в'їжджають чи ні. Аналогічні правила діятимуть і для нещеплених громадян США та осіб, які мають дозвіл на проживання.

Також до 18 березня продовжено масочний режим у літаках, поїздах, автобусах та в аеропортах.

При цьому американська влада обмовила, що потреби в обов'язковому карантині для тих, хто прибув до країни, немає.

Досі не відкрили в'їзд до США для наступних країн: Ботсвана, Есватині, Лесото, Малаві, Мозамбік, Намібія, ПАР та Зімбабве. Ця ж заборона стосується і громадян інших країн, які протягом останніх 14 днів побували у цих державах Африки. Виняток буде зроблено для громадян США.

Читайте також: Британія посилює правила в'їзду через штам «Омікрон»

Дослідники з'ясували, що штам коронавірусу "Омікрон", швидше за все, отримав мінімум одну зі своїх мутацій, взявши фрагмент генетичного матеріалу від вірусу застуди.