UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США розслідують діяльність пов'язаної з Романом Абрамовичем фірми – NYT

Компанія Concord Management здійснювала інвестиції хедж-фондів на мільярди доларів для російського мільярдера.

Комісія з цінних паперів і бірж та ФБР розслідують діяльність Concord Management, невеликої інвестиційної консультаційної фірми, яка контролювала мільярди доларів інвестицій хедж-фонду для російського олігарха Романа Абрамовича. Про це повідомляє The New York Times.

Розслідування зосереджені на тому, як соратники Абрамовича використовували низку офшорних підставних компаній, щоб фінансувати десятки американських хедж-фондів на суму до $8 млрд упродовж останніх 20 років. Влада шукає інформацію про потік грошей через дюжину підставних компаній, розташованих на Британських Віргінських островах та острові Джерсі.

Читайте також: Компанії російського олігарха Романа Абрамовича понад 10 років фінансували армію Росії — OCCRP

Комісія з цінних паперів і цінних паперів (SEC) почала видавати повістки в суд у рамках розслідування, а юристи бостонського офісу SEC почали опитувати людей, знайомих з діяльністю Concord. Агенти ФБР, що базуються в Нью-Йорку, також провели інтерв'ю в межах розслідування, яке є окремим від розслідування SEC.

У червні суд США видав ордери на конфіскацію двох літаків, що належать Абрамовичу, відповідно до санкцій, введених США після вторгнення Росії в Україну.

Читайте також: Санкції ЄС: Абрамович та Усманов вимагають від ЄС «компенсувати збитки»

Нагадаємо, у червні влада в США звинуватила російського бізнесмена Романа Абрамовича у незаконному вивезенні двох літаків американського виробництва без ліцензії, що є прямим порушенням американських санкцій проти Росії. Абрамович зробив своїх дітей бенефіціарами низки "підставних організацій", які володіли літаками Boeing 787 Dreamliner та Gulfstream G650 ER, проте насправді продовжив сам розпоряджатися ними.