UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США релігійна організація Zide Door — "Церква шанувальників галюциногенних грибів" подала до суду на поліцію Окленда за конфіскацію наркотиків

Zide Door – відділення Церкви Амброзії. Вона виступає за "безпечний доступ" до психоактивних речовин природного походження для "прямого спілкування з Богом".

Лідер спільноти Zide Door Дейв Ходжес має намір отримати компенсацію за шкоду, заподіяну правоохоронцями у 2020 році. Тоді під час рейду у церкви вилучили марихуану та гриби на 200 тисяч доларів,повідомляє Vice.

У Zide Door 60 тисяч парафіян. Вони щомісяця жертвують церкві по п'ять доларів і роблять внески до її фонду в обмін на таїнство — вживання канабісу та грибів.

У позові до поліції Zide Door посилається на Акт про відновлення релігійної свободи 1993 року. Він дозволив деяким релігійним групам США використовувати наркотики у ритуальних цілях.

Читайте також: В рекреаційних цілях: у Нью-Йорку легалізували марихуану

За словами Ходжеса, таке право є лише у двох церков бразильського походження та Церкви корінних американців — у них вживають аяуаску та кактус пейот. Дейв хоче отримати аналогічний дозвіл для своєї організації.

Раніше повідомлялося про те, що Кабмін підтримав законопроект про легалізацію медичного каннабісу в Україні. У МОЗ розповіли, які заходи регулювання обігу медичного каннабісу пропонуються у документі.