UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США почалося розслідування проти Трампа – WP

Трампа підозрюють у тиску на слідство.

Проти американського президента Дональда Трампа почали розслідування за його тиск на слідство у справі зв'язків команди президента з Росією. Ключовим поштовхом до початку слідства стало звільнення голови Федерального бюро розслідувань Джемса Комі, повідомляє The Washington Post, посилаючись на свої джерела.

Видання зазначає, що у цій справі готові дати свідчення співробітники Агентства національної безпеки, а також інші неназвані джерела. Співробітники АНБ заявили про готовність співпрацювати з прокурором, який веде цю справу.

Офіційно інформація про розслідування поки не розголошується, а тому не зрозуміло, які ще свідчення можуть бути у прокурорів. У Білому домі публікацію видання назвали обурливою, а витік інформації від спецслужб злочинним.

Читайте також: Над Трампом нависли надто серйозні підозри, щоб республіканці закрили на них очі - WP
Раніше повідомлялося, що генеральні прокурори штату Меріленд і округу Колумбія збираються подати позов проти американського президента Дональда Трампа за порушення антикорупційного законодавства. Прокурори вважають, що іноземні інвестиції в бізнес Трампа несуть корупційні ризики та суперечать конституції країни.

Тим часом, німецьке видання Sueddeutsche Zeitung писало, що процес "демонтажу" Трампа почався. Ясла республіканці в Палаті представників і Сенаті проявлять хоча б половину того бажання докопатися до істини, як за часів Білла Клінтона, "процедури імпічменту не уникнути".

Лояльне до Республіканської партії видання Wall Street Journal писала, що екс-директор ФБР докладно описав, як Трамп тиснув на нього. Згідно з письмовими показаннями Джеймса Комі, він дев'ять разів особисто розмовляв з президентом. Під час розмов Трамп вимагав від нього відданості і закриття розслідувань проти Майкла Флінна, а також щодо втручання Росії в американські вибори.