UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США невідомий стрілець відкрив вогонь по перехожих

Поліція веде пошук злочинця, який стріляв з автомобіля і встиг втекти з місця події.

У місті Джексонвилль, штат Флоріда, США, у неділю, 21 жовтня, невідомий відкрив вогонь по скупченню людей на вулиці; шість чоловік поранено, троє з них важко, вогонь вівся імовірно з автоматичної зброї, повідомляють місцеві ЗМІ.

Інцидент стався на перетині бульвару Філіпа Рендольфа та Піппін-стріт. Невідомий вів стрілянину з власного автомобіля і встиг втекти з місця події; на даний момент поліція веде пошук злочинця.

#BREAKING: JSO says five people were taken the hospital by ambulance, a sixth was brought to the hospital in a different car. JSO says victims - five men, one woman - range in age from their 20s to 70s @ActionNewsJax pic.twitter.com/Dqxc3Mac32

- Brittney Donovan (@brittneyANjax) 21 жовтня 2018 р.


This #JSO vehicle just left the scene at A Philip Randolph and Pippin @ActionNewsJax pic.twitter.com/gejpuQXEHr

- Brittney Donovan (@brittneyANjax) 21 жовтня 2018 р.


Тим часом триває розслідування нападу в Керчі.

Нагадаємо, 17 жовтня в будівлі політехнічного коледжу (кол. металургійний технікум) в окупованій Керчі стався вибух. За попередніми даними, вибуховий пристрій спрацював у їдальні коледжу. Загинули 20 осіб (5 викладачів і 15 студентів), ще кілька десятків дістали поранення, зокрема важкі.

Підконтрольні російським окупантам слідчі органи кваліфікували напад за статтею "теракт", згодом перекваліфікували його на "вбивство". За даними російського слідства, 18-річний студент коледжу Владислав Росляков влаштував вибух і стрілянину в закладі, а потім наклав на себе руки.

Прокуратура АР Крим (Україна) відкрила кримінальне провадженняч. 3 статті 258 Кримінального кодексу України – теракт. Співчуття сім'ям жертв масового вбивства в Керчі висловили президент України Петро Порошенко, прем'єр-міністр Володимир Гройсман і міністр закордонних справ Павло Клімкін. Голова держави наголосив на тому, що жертвами злочину стали українські громадяни.

Докладніше про трагедію в окупованій Керчі читайте в матеріалі Валентини Самар "Пристріл" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".