UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США людям з коронавірусом дозволили голосувати особисто

США залишаються світовим лідером за кількістю тих, що заразилися.

У Центрі з контролю й профілактики захворювань США заявили про те, що люди з коронавірусом "мають право голосу, незалежно від того, хворі вони чи в карантині". Сьогодні в США проходять вибори президента, в Палату представників та Сенат країни, а також в сенати та інші представницькі органи штатів.

У заяві говориться, що виборці, які хворі або знаходяться в карантині, повинні вжити заходів для захисту працівників виборчих дільниць та інших виборців. Це охоплює носіння маски, дистанцію, миття рук або їх дезінфекція до і після голосування.

Виборці, згідно з приписом, повинні повідомити працівникам виборчих дільниць про хвороби або про те, що вони знаходяться на карантині відразу після прибуття на дільницю для голосування.

Читайте також: Вибори в США 2020: чим запам'яталися ці чотири роки президентства Трампа

США залишаються світовим лідером за кількістю тих, що заразилися. Відзначимо, що "Ремдесівір" став першим препаратом у США, який для лікування пацієнтів з коронавірусною інфекцією COVID-19 схвалило Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США "Ремдесівір" раніше вже позитивно відрекомендував себе в боротьбі з лихоманкою Ебола.

Перед фінальним раундом дебатів між Трампом і Байденом опитування Gallup показало, що 56% американців вважають, що Трамп не заслуговує другого терміну. Історично в США всі кандидати з рейтингом схвалення 50% і вище виграли переобрання, а президенти з рейтингом схвалення значно нижче за 50% програвали.

Варто зазначити, що Байден має кращі рейтинги перед виборами, ніж будь-який претендент на пост президента США з 1936 року.

Детальніше про те, як Трамп може оскаржити результати президентських виборів у Сполучених Штатах, читайте у статті Геннадія Друзенка "Виборчі рифи американської демократії".