UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США двох журналістів застрелили в прямому ефірі

Вбивцею виявився незадоволений колишній співробітник телекомпанії.

Під час прямого ефіру у штаті Вірджинія (США) були вбиті два журналіста телеканалу WDBJ, повідомляє Reuters.

Телеканал WDBJ7 повідомив, що при нападі загинули журналісти Елісон Паркер і Адам Уорд.

Трагедія сталася під час прямого включення в графстві Бедфорд. На запису ефіру, яка з'явилася в соціальних мережах, чутні звуки пострілів.

Генеральний директор телеканалу Джефф Маркс розповів CBS, що журналісти померли близько 6:45, через деякий час після стрільби.

"Ми чули крики, а потім більше нічого не було чутно", - зазначив Маркс.

Стрілянина сталася в торгово-розважальному комплексі Bridgewater Plaza у муніципалітеті Монета.

How Alison Parker & Adam Ward should be remembered instead of the horrific video [via New York Daily News] pic.twitter.com/KoNjJOqr7k

- Shawn Reynolds (@ShawnRTV6) 26 серпня 2015

Пізніше губернатор Вірджинії Террі МакОлиф повідомив, що особа встановлена.

За даними губернатора, вбивцею виявився незадоволений колишній співробітник телекомпанії, в якій працювали застрелені 24-річна репортер Елісон Паркер і 27-річний телеоператор Адам Уард.

За даними місцевої телестанції CBS News в Річмонді, штат Вірджинія, і радіостанції WTOP у Вашингтоні, на даний момент поліція веде пошук підозрюваного. У той же час, як повідомляє WTVR, що належить компанії CBS, поліція веде переслідування підозрюваного, який намагається втекти на автомобілі.

За станом на 2014 рік за останні 10 років в світі було вбито 370 журналістів. Більшість з них займалися висвітленням таких тем, як корупція, війни, злочинність, захист прав людини. При цьому 90 відсотків вбивств досі залишаються безкарними.