UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Словенії розгорівся корупційний скандал через закупівлю масок і ШВЛ

Затримано міністра економіки, глава МВС подав у відставку на знак протесту.

У Словенії міністр економічного розвитку і технологій Здравко Почівалшек на деякий час затриманий за підозрою в тому, що він надавав протекцію ряду фірм з виробництва захисних засобів і апаратів по штучної вентиляції легенів, незважаючи на те, що вони виготовляли продукцію поганої якості. Крім того, міністр внутрішніх справ Алеш Хойс пішов у відставку, передає DW.

Повідомляється, що Хойс назвав розслідування «політично мотивованими» і заявив, що сам дізнався про закупівлі тільки у вівторок.

Розслідуванням займається окремий загін поліції.

Відзначимо, що в травні і червні в країні проходили масштабні протестні акції з вимогою відставки уряду. Перші травневі акції, що проводилися під гаслом "З балконів - на велосипеди", були організовані об'єднанням "Анархістська ініціатива Любляни" за підтримки ряду словенських неурядових організацій. Учасники акції протестували на велосипедах. Після ослаблення карантинних обмежень протести продовжилися в пішої формі.

Читайте також: Словенія запропонувала ЄС надати Україні особливий статус замість повноправного членства

Нагадаємо, що Словенія стала першою європейською країною, яка оголосила про припинення епідемії коронавируса. Таке рішення було прийнято після того, як влада підтверджували протягом останніх двох тижнів менш семи нових випадків COVID-19.