UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Сирії врятували дітей, які пробули під завалами понад 36 годин

За останніми даними, внаслідок землетрусу в Сирії загинули понад 4 тисячі людей.

На півночі Сирії вдалося врятувати двох дітей, які понад 36 годин пробули під завалами власного будинку, зруйнованого внаслідок потужного землетрусу, передає CNN. Землетрус почався, коли вони спали, і діти опинилися заблокованими.

Всього ж у родині троє дітей. Батько родини Мустафа Зухір Аль-Саєд розповів, що вони всі спали, коли рано вранці землю сколихнули поштовхи магнітудою 7,8. Цей землетрус був найсильнішим у регіоні за останні понад 100 років.

«Ми відчули, як земля тремтить... щебінь почав падати над нашими головами, і ми пробули під уламками два дні… Ми пройшли через це відчуття, яке, сподіваюся, нікому не доведеться відчувати», – розповів Мустафа Зухір Аль-Саєд.

За офіційними даними, кількість жертв руйнівного землетрусу, що стався в Туреччині та Сирії, наразі становить щонайменше 8 764 людини. У Туреччині щонайменше 34 810 людей отримали поранення. У Сирії за останніми даними, поранення внаслідок землетрусу отримали 4 654 поранених людей. 

Читайте також: У Туреччині врятували двох українців, яких вважали загиблими внаслідок землетрусів

6 лютого на південному сході Туреччини, неподалік кордону з Сирією, стався надзвичайно сильний землетрус магнітудою 7,8. Сейсмічні хвилі були зареєстровані датчиками по всьому світу, можна було спостерігати їхнє поширення по всій Європі, включаючи Велику Британію.

Внаслідок землетрусу були зруйновані будівлі, загинули тисячі людей, також є дані про руйнування газопроводів, що призвело до виникнення пожеж.

Сейсмолог Дженні Дженкінс з Департаменту наук про Землю Даремського університету розповіла, чому землетрус 6 лютого був таким руйнівним.