UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Сіднеї ввели локдаун вперше з початку пандемії коронавирусу

Карантин вводиться на два тижні.

В австралійському Сіднеї через спалах коронавирусу на два тижні вводиться карантин. Це перший локдаун в місті з початку пандемії. Обмеження триватимуть до 9 липня, повідомляє ТАСС.

Крім того, будуть закриті найближчі до міста регіони. Місцевим жителям дозволено виходити з дому тільки для покупки продуктів або ліків, візиту до лікаря, занять спортом або поїздок на роботу і навчання.

Про введення карантину оголосила на брифінгу прем'єр-міністр штату Новий Південний Уельс (в нього входить Сідней) Гледіс Береджіклян. Локдаун також буде діяти в місті Вуллонгонг, районі Сентрал-Кост і регіоні Блакитних гір.

На час карантину в звичайному режимі працюватимуть магазини, аптеки, банки і заправки. Заклади громадського харчування можуть обслуговувати клієнтів на винос або доставляти їжу на будинок. Організації і відомства, чия робота не пов'язана з життєзабезпеченням громадян, повинні перейти на віддалений режим. Нічні клуби, дискотеки і концертні майданчики закриті, число учасників релігійних заходів обмежена.

Всі жителі штату зобов'язані дотримуватися маскового режиму навіть на вулиці. Не можна збиратися в кількості більше п'яти осіб. Всі приїхали з Сіднея повинні самоізолюватись і здати тест на коронавірус.

Відзначається, що всього в Австралії COVID-19 був діагностований більш ніж у 30,4 тис. Осіб, померло 910 хворих. К 25 червня вакцинували проти коронавируса в країні понад 7 млн осіб.

Читайте також: У ДНК людей знайшли свідчення древньої епідемії коронавірусу

Раніше в Київській школі економіки (KSE) заявили, що захворюваність COVID-19 в Україні стрімко падає. При цьому показники коефіцієнта виявлення коронавірусу свідчать про високий контроль за поширенням захворювання.

23 червня стало відомо, що штам коронавірусу "Дельта" дістався до України. Це стало причиною проведення великої наради у президента Володимира Зеленського. Під час неї РНБО озвучила, які додаткові заходи можуть ввести в країні.

Детальніше про те, що таке штам "Дельта", і чим він небезпечний читайте в матеріалі ZN.UA.