UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Сицилійській протоці врятовані три тисячі іммігрантів

У трюмі одного із врятованих човнів було виявлено 50 загиблих іммігрантів.

Три тисячі нелегальних іммігрантів були врятовані в середу в Сицилійській протоці, такі дані навела італійська служба берегової охорони, вказавши, що це абсолютний рекорд.

У трюмі одного із врятованих човнів було виявлено 50 загиблих іммігрантів. Причиною загибелі стало отруєння чадним газом внаслідок поломки мотора.

Як з'ясувала італійська поліція, перевізники зазвичай замикають в трюмах тих іммігрантів, хто менше заплатив за переправу. Нерідко за вихід на палубу з них вимагають додаткові гроші. У разі корабельної аварії у тих, хто знаходяться у трюмі, менше шансів на виживання.

В операціях з порятунку задіяні катери берегової охорони, кораблі ВМС Італії, а також іноземні судна, що входять до місію "Тритон" європейського агентства з контролю за кордонами "Фронтекс". Усі врятовані доставляються в південні італійські порти, а потім перевозяться в центри тимчасового прийому в різних областях країни.

У квітні 2015 року Євросоюзом був затверджений план по боротьбі з нелегальною міграцією, а також взяв нову програму допомоги мігрантам. У травні повідомлялося, що Єврокомісія запропонувала розподіляти мігрантів в країнах ЄС за квотним принципом - в залежності від економічних показників країни.

Як писав у статті для DT.UA Європу накриває вал нелегальної міграції Олексій Коваль, роблема вироблення спільної міграційної політики у рамках ЄС має не тільки економічну та гуманітарну складову, - на неї великою мірою впливають політичні розбіжності. Країни півночі й півдня Європи, країни "периферії" та ті, що розміщені всередині континенту, все ще обстоюють різні підходи.