UA / RU
Підтримати ZN.ua

У сенаті США звинуватили Лукашенко в нападі на демократію і пригрозили санкціями

На думку сенатора, в даний момент «міжнародне співтовариство не повинно коливатися в незмінній підтримці демократії, прав людини і сподівань білоруського народу, який заслуговує набагато більшого».

Сенатор-демократ Роберт Менендес закликав до перерахунку голосів і перегляду результатів виборів в Білорусі. Також він наполягає на нових виборах президента Білорусі, передає menendez.senate.gov.

За словами сенатора, що пройшли в неділю вибори були сфальсифіковані, а Лукашенко довів свою диктаторську репутацію.

Роберта Менендес називають головним демократом в комітеті сенату США. Він виступає у закордонних справах і заявляє, що американська адміністрація і ЄС можуть ввести санкції у відношенні президента Білорусі Олександра Лукашенка, якщо в країні триватиме «напад на демократію».

«Олександр Лукашенко виправдовує свою репутацію останнього диктатора Європи. Недільні вибори були фікцією і трагедією для білоруського народу, який серйозно ризикнув заради свободи », - сказав він.

Нагадаємо також, що збереження територіальної цілісності України відповідає національним інтересам США, як і розвиток демократичного ладу. Про це під час слухань у Комітеті Сенату США з питань міжнародних відносин розповів кандидат на посаду посла США в Україні Кіт Дейтон.