UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Російському Владикавказі протестувальники побилися з ОМОНом

У Владикавказі пройшов мітинг проти самоізоляції.

Ініціатором мітингу став відомий у Північній Осетії активіст Вадим Чельдієв, який не визнає небезпеку коронавірусу. Російська поліція заарештувала Чельдієва напередодні мітингу, повідомляє Meduza, з посиланням на "МБХ медіа".

Участь в акції взяли від двох до чотирьох тисяч осіб. Співробітники ОМОНу витіснили учасників акції протесту проти самоізоляції з площі перед будівлею республіканської адміністрації.

У Владикавказі почалися жорсткі затримання, а в ОМОН полетіли камені. Відео: "Південь. МБХ медіа" pic.twitter.com/pebF1QbawR

- МБХ Медиа (@MBKhMedia) April 20, 2020

Протестувальники закидали поліцію камінням і шматками асфальту. Щонайменше 69 осіб були затримані.

До учасників мітингу вийшов глава регіону Вячеслав Бітаров. За підсумками його бесіди з присутніми було прийнято рішення створити групу з п'яти учасників акції для подальших переговорів з владою.

Адвокат Эдем Семедляєв розповів про відвідання українських політв'язнів у "справі Хізб ут-Тахрір" Арсена Абхаірова и Эскендера Абдулганієва, яких утрмують в СІЗО Ростова-на-Дону.

Політв'язнів-кримчан не включали до останнього обміну утримуваними особами, проте переговори про їхнє звільнення тривають.