UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росії пригрозили Японії "адекватними заходами" на тлі рішення Токіо про збільшення військового потенціалу

Представник російського МЗС каже, що діяльність Японії нібито створює "серйозний виклик для безпеки".

У Росії вважають, що відмова Японії від мирного напрямку у своєму розвитку та рішення про нарощування військового потенціалу нібито становлять "серйозний виклик для безпеки" РФ. Заступник міністра закордонних справ держави-агресора Андрій Руденко вже пригрозив тим, що Москва може вжити заходів для "блокування військових загроз", якщо Токіо не відмовиться від таких дій у сфері оборони. Про це пишуть пропагандистські ЗМІ.

За його словами, Росія звернула увагу на нову політику, яку "прискорено" реалізує адміністрація японського прем'єр-міністра Фуміо Кісіди, щоб "перейти на рейки форсованої мілітаризації". 

Руденко зазначив, що Японія планує безпрецедентно збільшити оборонні витрати, а також нібито збирається проводити масштабні військові навчання біля російських кордонів за участі нерегіональних партнерів та оновити документи щодо оборони й безпеки для концентрації на "створенні ударного потенціалу".

Читайте також: Японія прийняла Росію як загрозу лише після повномасштабного нападу на Україну — посол

"Розглядаємо таку активність Токіо як серйозний виклик для безпеки нашої країни та Азіатсько-Тихоокеанського регіону в цілому. Попереджаємо, що в разі продовження подібної практики будемо змушені вжити відповідних адекватних заходів з метою блокування військових загроз Росії", – заявив заступник глави МЗС РФ. 

Раніше повідомлялося, що Міноборони Японії подумує над розгортанням гіперзвукових ракет на островах Кюсю та Хоккайдо – за 40 км від Росії.