UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росії видаватимуть паспорти вакцинації від COVID - ЗМІ

У Росії вже вакцинували 800 тисяч осіб.

Росія веде базу даних осіб, яким ввели вакцину від коронавірусу, і планує видавати електронні паспорти вакцинації з 1 січня. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Михайло Мурашко.

За його словами, на сьогодні в Росії вакциновані від коронавірусу 800 тисяч осіб, передає Al Arabiya.

Вакцина Sputnik V, яку Росія вже почала поставляти в інші країни, вводиться двома дозами, в яких використовуються різні компоненти, з інтервалом в 21 день.

Минулого тижня Росія відправила в Аргентину 300 тисяч доз вакцини, що викликало розчарування, оскільки деякі люди стверджували, що вдома потрібно робити більше щеплень. У листопаді Росія заявила, що ефективність «Супутника V» перевищує 95 відсотків, і пообіцяла, що на міжнародних ринках він буде коштувати менше 10 доларів за дозу.

У суботу Росія повідомила про 26 301 новий випадок коронавірусу за останні 24 години, в результаті чого загальне число хворих досягло 3212 637 осіб.

Влада заявила, що за останні 24 години загинули 447 осіб, в результаті чого офіційна кількість загиблих досягла 58 002 людини.

Читайте також: Найбільша в історії вакцинація: в світі зробили вже майже 4,5 мільйона щеплень від COVID-19

Відзначимо, на сьогодні російську вакцину схвалили до застосування в Аргентині, Білорусі та Болівії, МОЗ України заявило, що буде закуповувати ті вакцини, які пройшли третій етап клінічних досліджень, російська вакцина до таких ще не належить.