UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Рильську спалено колону російської техніки. ЗМІ припускають, що втрати серед росіян можуть бути одними з наймасштабніших за час війни

Але офіційної інформації про це наразі немає, лише припущення експертів. 

Учора в мережі з'явилися відео та фото колони російської техніки, яку вороже командування відправило, щоб відбити наступ нібито української армії у Курській області. Та вже цієї ночі росЗМІ повідомили, що її розбили поблизу Рильська — у селі Жовтневе. 

На відео, яке з'явилося згодом, видно спалену російську техніку та тіла окупантів. Експерти вважають, що удар по цьому скупченню було здійснено з допомогою реактивної системи залпового вогню HIMARS. 

Тим часом видання NEXTA робить припущення, що росіяни внаслідок цієї атаки втратили від 200 до 490 військових. Адже зафіксовано ураження двох десятків вантажівок, кожна з яких може перевозити по 35 окупантів. 

"Це може стати однією з найбільших разових втрат для російської армії з початку повномасштабної війни", — припускають у ЗМІ. 

Читайте також: Росія втратила повний контроль над щонайменше 350 кв. км своєї території в Курській області — The Economist

Нагадаємо, 6 серпня невідомі військові прорвали кордон у Курській області. І хоча офіційно Україна досі не підтвердила свою причетність, диктатор Владімір Путін традиційно поклав відповідальність на "київський режим". Тим часом президент Володимир Зеленський, коментуючи події там, зауважив, що справедливий мир можливий лише через справедливу силу. 

Наразі бойові дії в області тривають. На деяких ділянках просування "альтернативних сил" становить 35 кілометрів, росіяни втратили контроль над єдиним пунктом прокачування газу до Європи, який залишався у "Газпрому". Також відомо, що кілька сотень тамтешніх військових, серед яких прикордонники та строковики, потрапили в полон. Та у ЗСУ ці події все ще не коментують.